Linnan Loppiainen oli ihanan tunnelmallinen tilaisuus Hämeen Linnassa . Kiertelimme linnaa äitini kanssa, joka kävi nyt ensimmäistä kertaa sisällä linnassa. Kun aikaisemmin 1980- luvulla asuimme Hämeenlinnassa linna ei ollut vielä yleisölle auki. Nyt siellä oli paljon väkeä monipuolisen ohjelman huokuttelemana. Tarjolla on konsertteja, lennokin lennätystä, teatteriesityksiä ja ulkoilua. Itse linna on kerrassaan upea, tunnelmallinen kappeli ja seimi, ikkunasyvennyksiä ja kapeat käytäviä, kissan tassun jälki tiilessä, täynnä historian kerroksellisuutta.

Loppiaisen vietto jatkui matkalla Härkätien Kynttilään. Matkalla lyhdyt, kynttilät ja komeat jätkänkynttilät valaisivat mutkittelevaa tietä. Härkätien Kynttilä oli hämmästyttävä paikka. Vanhaan navettaan kunnostettu kynttiläkauppa on elämyksellinen kokemus, siellä on uskomaton kokoelma vanhoja pianoja ja kuvia, kynttilöitä, enkelitauluja, kahvikuppeja hyllyissä, antiikkilautasia seinillä ja ruokailunurkkauksia teemoittain sisustetuissa huoneissa. Ensi vuonna aion järjestää niin, että pääsen paikalle myös joulumyyjäisten aikaan.

Härkätien tulet syttyivät tänä vuonna yhdeksännen kerran. Härkätie kulkee linnasta linnaan, Hämeenlinnasta Turkuun asti. Ensi vuonna 10-vuotisjuhlan kunniaksi, olisi hienoa saada myös Hämeenlinnan kaupungin Härkätien osuudelle kunnon tulet. Nyt tulet alkoivat vasta Ahveniston harjun paikkeilla.

Advertisement