Loppuuko joulun aika Loppiaiseen (6.1.) vai Nuutin päivään (13.1.) ?

Aivan niinkuin muidenkin joulun ajan erilaisten valintojen suhteen, lienee parasta, että sen päättäminenkin on oma valinta. Onneksi tässäkin on vaihtoehtoja mistä valita. Loppiaisen vietto on vaihdellut 6. – 12.1. välillä. Nykyisin se on taas paikoillaan  6.1. Kaupungissa loppiainen lopetti joulun, kun taas maalla joulua jatkettiin Nuutin päivään asti. Aikoinaan Nuutin päivä lopetti joulun ajan ja päätti joulurauhan. Aikaisemmin Nuutin päivä oli 7.1. ja se siirrettiin nykyiselle paikalleen jo 1700-luvulla. Tunturisuden blogista löytyi seikkaperäinen tarina Nuutinpäivän vietosta. Itselleni Nuutin päivän perinteet olivat tuntemattomia.

Tämän Joulun aikaan blogin kirjoittaminen jää tauolle minun osaltani nyt hiukan haikein, mutta samalla oikeastaan aika iloisin tunnelmin.

Haluan toivottaa kaikille iloa, valoa ja innostusta vuodelle 2012 Robert Pylkkäsen Aulangon Valometsästä ottaminen kauniiden kuvien saattelemana. Robert ystävällisesti antoi luvan kuvien julkaisemiseen täällä – kaunis paljon!

 

Advertisement