Eilen päätimme lähteä lähiseuturetkelle Riihimäelle.  Ulkomailla matkaillessa on tullut poikettua lähiseutujen pikkukaupunkeihin, mutta harvemmin tuota tulee Suomessa tehtyä.  Kotona ollaan hiljallee siirrytty yhä enemmän lähiruokaan  ja paikallisen/kotimaisen tuotannon suosimiseen silloin kuin mahdollista.  Tällä kertaa aikomuksena oli hakea ohutta untuvatakkia. Kaikkeahan ei Suomessa enää valmisteta, mutta kotimaisia  untuva lähituotteita on myynnissä Suomen Joutsenen tehtaanmyymälässä Riihimäellä. Samalla sitten päätimme kierrellä muitakin kohteita. Kyselin ennakkoon muihin kohteisiin vinkkejä Matkailua Kanta-Hämeessä FB ryhmästä.  Ilokseni sitä kautta tuli useita ehdotuksia ja etukäteen keräilin hiukan osoitteita ja aukioloaikoja.

Tuloksena oli oikein mukava ja antoisa  #lähimatkailu päivä Riihimäellä – lähiostoksia, kulttuuria ja maukasta ruokaaa ja jouluista tunnelmaa.  Suomen Joutsenen tehtaanmyymälästä löytyi hyvät valikoimat takkeja, tossuja ja vuodevaatteita, Maukkaan kasvislounaan söimme Riihimäen aseman Ravintola Asema Xssä.  Kevyt lounas  sisälsi ilahduttavan monipuolisen salaattipöydän ja todella herkullista metsäsienikeittoa.

Riihimäen kulttuurielämää FB- ryhmästä bongasin pari näyttelyä. Riihimäen kirjastossa oli Aleksanteri Ahola-Valon näyttely.  Ahola-Valon tuotannosta esillä pieni, mutta vaikuttava otos – todella lahjakas ja monipuolinen elämä, on yleensä taltioituna, mutta ei esillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla – Kirjaston aulassa on esillä myös pienoismalli 1930-luvun Riihimäen kauppalasta, josta oli hauska etsiä nykyisiä rakennuksista.

 

riihimaki-pienoismalli

Galleria Tärinässä Riihimäen matkakeskuksessa oli esillä taidetta & käsitöitä, jouluostoksilla kävimme myös Havin tehtaanmyymälässä. Havin tehtaanmyymälässä oli tarjolla kynttilöitä, Finlayson tuotteita, kertakäyttöastioita, lautasliinoja ja yllättävän monipuolisesti sisustustuotteita. Havin myymälä oli oikein mainio paikka ostoksille näin joulun alla.

Kahvilla poikkesimme herkuttelemassa todella tunnelmallisessa sisustus-lahjapuoti Pompotissa. Kerrassaan ihastuttava paikka, jonne on kiva istahtaa hetkeksi. Kävelimme hetken myös  vanhojen kortteleiden jouluisissa tunnelmissa. Maanantaisin eivät museot ole auki, muuten oltaisiin varmaan poikettu Riihimäen Kaupunginmuseossa tai Riihimäen Taidemuseossa <3.  Molemmat ovat pieniä, mutta oikein viehättäviä kohteita.

riihimaki-paiva

 

Valohoitoa ja kukkaloistoa kävimme vielä kotimatkalla ihastelemassa Kukkatalo Pirilässä  Sieltä löytyi todella paljon erilaisia asetelmia ja joulukukkia ja samalla tuli itselle aimo annos virkistävää valohoitoa.

Vielä jäi paljon koettavaa, kaikkea ei yhdessä päivässä ehtinyt toteuttaa – Emma Tallin issikka retket & Feeniks Cafe ja soiva joulukalenteri jäivät kiinnostamaan … jos oltaisiin oltu iltaan asti Vihreän talon illat ovat sangen mainioita.  Pikkujouluja Vihreällä talolla vietettään 9.12. ja jouluinen puoti ja kahvila avautuvat 10.12. Tässähän olisi aineksia vielä useampaankin jouluiseen retkeen Riihimäelle.