Lueskelin juuri joulun ajan lehtiä ja kovin monessa eri kirjoituksessa nousi esille valmistautuminen jouluun. Kuinka kannattaa aloittaa ajoissa ja kuinka monet jutut kuitenkin usein jäävät hyvistä aikomuksista huolimatta viime tinkaan. No tänä vuonna joulun valmistelut alkoivatkin jo tänään vuoden ensimmäisenä päivänä, ennen kuin meneillään oleva joulu on edes loppiaiseen ehtinyt. Ihana luminen keli mökillä vieraillessa toi mieleen joulurunon.
Lumi alleen maan sulkee,
ilma väreilee taikaa.
Pian aatos jo kulkee
kohti joulun aikaa.

Joulun aika meni tänä vuonna rauhallisesti perheen kanssa yhdessä. Edellisenä vuonna meillä oli sekä kodin että pyöräkaupan muuttot juuri jouluna loppu-suoralla ja ainoat jouluiset koristeet olivat enkelit ja polkupyörä ikkunassa. Aattoa vietimme sukulaisten luona, ja pakkaaminen ja purkaminen jatkui aina loppiaiseen saakka.
Koska viime vuoden joulun vietto jäi väliin, oli tänä vuonna siis oli kerrassaan ihanaa pukea kotia jouluun, kutsua sukulaiset kylään ja viettää yhdessä joulua rauhassa. Kynttilöitä ja valoja, hyasinttien ja joulukuusen tuoksua, vuosien varrella matkoila kerättyjä ja saatuja koristeita.
Tumma taivas jouluyönä,
tähdet tuikkii valovyönä,
ilmassa on ripaus taikaa,
Rauhallista Joulunaikaa!
Loppiaisena on vielä edessä Linnan Loppiainen, Loppiaistapahtuma Härkätien kynttilässä ja Hämeen Härkätien loppiaistulet. Hämeen Härkätie on valaistu kynttilöin ja lyhdyin Turusta Hämeenlinnaan, perinteisesti tulet ovat olleet parhaimmillaan kello kuuden aikaan. Kuullostaa hyvältä päätökseltä joulun ajalle.
Mainokset