Talvipäivän seisaukseen on vajaa viikko aikaa, ja sen huomaa. Tuntuu, että päivä päivältä on yhä pimeämpää. Plussakeli ja vesisade eivät yhtään auta asiaa.

Mä olen sytyttänyt ensimmäiset jouluvalot jo marraskuun alkupuolella. Silloin ripustin puutarhaporttiin valosarjan kellokytkimen päähän. Samalla laitoin paristokäyttöiset valosarjat ikkunoiden väliin: ne syttyvät illalla ja sammuvat itsestään kuuden tunnin kuluttua.

23712243301_48cef12171_z

Kun pystytin kuistille joulukuusen ja viritin siihen valot pari viikkoa sitten, sammutin portin ajastuksen. Samaan aikaan hain vintiltä ikkunatähdet, joilla täydensin olohuoneen tunnelmavalaistusta ja makuuhuoneiden yövalaistusta. Keittiöön toin sähkökynttelikön, joka tosin palaa vain silloin, kun muut valot eivät ole päällä.

Eikä tässä vielä kaikki. Mulla on paristokäyttöisiä pieniä led-ketjuja, joissa on niin ikään automaattisammutus. Sellaisen kun laittaa lasipurkkiin, saa siirreltävän sähkövalon ilman johtoa. Vinkki: lapset voivat leikkiä valopurkin piilotusta muuten pimeässä kämpässä.

23166465514_5abac48061_z

Vaikka tämä kuullostaa ihan ylenpalttiselta, niin kyllä meidän talo kalpenee monen muun rinnalla. Iltakävelyllä näkee todellista paneutumista valaistukseen, niin sisä- kuin ulkotiloissa. Eikä se tässä vuodenajan pimeydessä ole kovin tuomittava asia, eihän?

Advertisement