Tänään on loistava aika lähteä joulukoristejahtiin, sillä nyt lauantaina on Hämeen linnassa Tuomaan markkinat ja keskustassa Wetterhoffin korttelijoulu, joka jatkuu vielä huomenna.

Vuosien varrelta on Hämeenlinnan kauposta tarttunut useita lempikoristeita. Tässä kivoimmat

kuusiMelkein kaikki jouluvieraamme ihastelevat kaunista, puista joulukuusta ja arvailevat sen alkuperää. No sehän on vuosien takaa Tiimarista. lintuErilaiset lasiset Pentikin linnut ovat löytäneet puukseen kynttelikön.tontutHämeenlinnalaisten koristeiden kuvakavalkadin keskelle oli pakko laittaa Riihimäeltä Pompotista meille marssineet tontut. hiutale Ohuenohuet Wetterhoffin korttelijoulusta hankitut hiutalelastut roikkuvat ruokasalin kattolampussa.sydanLasikaapin ovet koristin niin ikään Wetterhoffilta löytyneillä tinasydämillä.

kranssiPari vuotta sitten sain äidiltäni tuliaisena herkän valkoisen kranssin, joka oli tuunattu kirjansivusydämellä.

pukkiTämä komeapartainen pukki viettää joulunsa piharakennuksessamme. Vuosi sitten se odotteli uutta omistajaansa korttelijoulun kojussa.lyhdeOlin pitkään etsinyt himmeliä, joka olisi vähän erilainen. Tähän kevyeen kattokyntteliköstä roikkuvaan yksilöön olen erityisen tyytyväinen.Senkin löysin Wetterhoffilta.

piparitViime viikonlopun keraamikkojen joulumarkkinoilta nappasin mukaan pipareita roikkumaan keittiön ikkunaan. Viime vuonna piparit olivat taikinasta, mutta liian herkkinä vaihtuivat nyt kestävämpiin keraamisiin.

Näiden kuvien jälkeen on pakko pistää pipo päähän, raapia käteistä taskuun ja kieppaista kävelylenkillä Hämeen linnan kulmille. Ulko-ovi näet huutaa havukranssia. Happy hunting!

Advertisement