Seminaarikoulun perinteiset joulumyyjäisetTänään illalla poikkesimme perinteisissä Seminaarin koulun joulumyyjäisissä, jotka tänä vuonna pidettiin Ojoisten koululla. Urheilusali oli täynnä myyntipöytiä ja aktiivisesti jouluisia myyviä lapsia, iloista kuhinaa ja puheen sorinaa. Mukaan lähti hieno jouluharjat lumisia kelejä varten, jouluiset koristeet Verstaan ikkunoihin, sitruunamuffinsseja ja arpajaisvoittoina kirjoja. Aikamoinen kynnys oli lähteä liikenteeseen pimeään iltaan, mutta se todella kannatti. Mieli virkistyi, ja toisen sarjakuvan mukana tullut sound track oli sangen hyvä. – Kiitos paljon Outi vinkistä!

Vaikka jouluisia tapahtumia olen nyt keräillyt jo kohta 3. vuotta, joka vuosi löytyy jotain uutta. Maanantaina poikkesimme Tervakoskella Lumotun Navetan Pikku Puodissa kynttiläostoksilla, ja löytyihän sieltä niitä valuvia kynttilöitä. Meillä joulun ajan puuhiin kuuluu ehdottomasti kynttiläpullo. Siihen tarvitaan joku kivan muotoinen pullo punaviiniä, joka ensin tyhjennetään juhlavin menoin ja valuvia kynttilöitä. Ja tätä komeutta sitten valutellaan hartaasti aina loppiaiseen asti.

Lumotun navetan pikku puotiErilaisia joulun ajan tapahtumia löytyy siis Häme Wiki sivulta – Joulu Hämeenlinnassa.  Ensi perjantaina onkin sitten jo joulun avaus Reskalla … siitä se sitten lähtee !

Mainokset