Jouluperinteeseen on kuulunut vuosisatoja hyväntekeväisyys. Nykyaikaisen joulupukin esikuvana pidettävä Pyhä Nikolaus tuli tunnetuksi jo 300-luvulla muiden auttamisesta. Enää toisia ei välttämättä auteta salaa, kuten Nikolauksen sanotaan tehneen. Joulukeräyksiin törmää kaikkialla, ja niihin voi osallistua kadulla, netissä tai tv-lähetyksissä. On pataa ja puuta, hyvää mieltä ja toisenlaista lahjaa.

Jos haluaa antaa jotain käsin kosketeltavaa, on tänäkin vuonna järjestetty monenlaisia käsityöaiheisia keräyksiä. Vaaka ry:n Joulukeräykseen neulotaan vauvan tumput, töppöset ja päähine. Lämpöinen paketti toimitetaan esimerkiksi hattulalaiselle yhdistysaktiiville, jonka kautta lämpö kulkeutuu pienen karjalaisen tai virolaisen vauvan varpaille ja sormille.

Villasukkia taas neulotaan vähävaraisille tai äkillisen kriisin kokeneille suomalaisille lapsille ja nuorille. Valmiit sukat voi toimittaa esimerkiksi Hope-yhdistyksen Hämeenlinnan paikallistoimijoille.

Villasukkia

Ja jollei osaa tai ehdi itse neuloa, voi keräyksistä vinkata neulovalle ja ehtivälle anopille. Valmista tuli tuossa tuokiossa.

Mainokset