virkattumattoWetterhoffin korttelijoulu on joulumyyjäisten aatelia. Korttelin sisä- ja ulkopuolelta kotoilija löytää kaikkea tuiki tarpeellista pientä ja sievää käteviltä käsityöläisiltä.

Wetterhoffin talon kahdessa kerroksessa ja sisäpihalla oli yli 30 käsityöläistä myymässä omia tuotteitaan

Korttelin sisäpihalta ostin heti kärkeen kauniin virkatun maton reilulla 30 eurolla kirjastoa koristamaan. Ensimmäisen kerroksen sisustusnurkasta käsi hamusi kukkaheijastimia tädeille, ja Rento Designin toalettilaukku lähti heti mukaan teinille.

Toisen kerroksen iso myyjäistila oli paratiisi. Seinien vierille ja keskelle salia pystytetyt pöydät notkuivat käsintehtyjä lapasia, sukkia, koruja ja keramiikkaa. Taotuista vyönsoljista silmäilin miehelle moottoripyörän figuuria, reikähuivia äidin hartijoille ja voimaa tuovan korun siskolle. Kulkipa väen joukossa itse Fredrikakin kutsumassa kuulemaan, millaista elämä oli 1900-luvun alun Hämeenlinnassa.

Kierroksen lopulle säästetystä Wetterhoffin myymälästä olisi löytynyt vielä kylpysuolaa ja runo anopille, koristeelliset kynttilät naapurille ja uudet tiskirätit keittiöön. Väkimäärä oli vain niin sankka, että täytyy tulla jatkamaan jouluostoksia vielä toisena päivänä.

Jos käsityöläisten tuotteet kiinnostavat, ei tarvitse odottaa ensi vuoteen, vaan Tuomaanmarkkinoilta Hämeen linnasta heidät löytää heti ensi viikonloppuna 15.12.

Advertisement