Annan kokoamat ” Joulu on taas” askarteluvinkit saivat mieleni innostumaan. Kerrassaan ihana kokoelma pieniä, kekseliäitä vinkkejä, kotoisista materiaaleista antaa mahdollisuuden luovuuteen ja kokeiluun. Mieli virkistyy kun näkee kättensä tuloksia.

Tänään sitten pääsin askartelun pariin ystäväni Liisan luona. Liisa on tehnyt jouluaskartelua muutamana vuonna Etelä-Suomen sanomien toimittajan Mervin kanssa, ja minä pääsin mukaan tekemään jouluista tunnelmaa kierrätysmateriaaleista ja askartelutarvikkeista. Glögin ja tryffelien maistelun ohella tein reikiä, pujottelin helmiä ja liimasin kuumaliimapistoolilla. Lehtijuttu julkaistaan joulukuun puolella ja laittelen sitten lisää koristevinkkejä & kuvia aiheesta.

Toinen tämänpäiväinen askarteluelämys oli Lehdon Lauran tekemä ihastuttava jouluvalo. Ylläoleva kuva on Lauran ottama. Laura haki meidän Linnan Pyöräverstaalta vanhan vanteen – ja se sai sitten uden elämän eteerisenä joululamppuna. Ajattelimme pitää askasteluillan verstaalla ja Laura lupasi tulla ohjaamaan. Mukaan tarvitaan kuulemma joulukoristeita oman valinnan mukaan, ja vaikka vanhat jouluvalot, jos haluaa tehdä lampun. Mutta voihan vanteesta tehdä vaikka kynttiläkruunun tai modernin himmelin.  Alla on vielä inspiraation kasvattamiseksi kuva vanhaan vanteeseen tehdystä lampusta.

Tansanialainen sisustusliike The Green Room, Dar Es Salaamissa valmistaa kierrätysmateriaaleista ihastuttavia sisustustarvikkeita ja huonekaluja.

***

Vanteiden jouluinen askartelusessio on Linnan Pyöräverstaalla lauantaina 1.12.2012 klo 14 – 16.  Omat tarvikkeet mukaan. … ja sen jälkeen on pikkupikkujoulutilaisuus klo 16 – 18, jossa esiintyy Trio Helkama. Tervetuloa 🙂

Mainokset