Hämeenlinnan nuorkauppakamari kerää tänäkin jouluna lahjoja vähävaraisten lasten perheille. Itsekin olen viettänyt parina jouluna muutaman tunnin Tiiriön Citymarketin aulassa Joulupuun alla.

Ensimmäisenä vuonna meitä luultiin lähinnä joululahjojen paketoijiksi, ja toisena vuonna muutama koetti tuoda mukanaan käytettyjä leluja tai vaatteita. Jokunen yritti päästä joululahjahankinnoista helpolla ja ostaa meiltä muutaman valmiiksi paketoidun lahjan mukaansa. Olisi kyllä ollut hauska nähdä lahjansaajan ilme, kun yllätys olisi ollut pakettia avatessa molemminpuolinen.

Parin ensimmäisen vuoden jälkeen ei tarvinnut niin usein kertoa, mistä tässä hyväntekeväisyyskampanjassa on kysymys. Useimmiten kuusta lähestyttiin varmoin askelin parin paketin kanssa, mutta eipä ollut harvinaista, että yksi lahjoittaja läväytti pöydälle kokonaisen kasan.

Tuntuu, että helpointa oli tuoda paketteja pienille tytöille kuin murrosikäisille pojille. Onneksi kuitenkin loppujen lopuksi kuusen alle kertyi lahjoja kaikenikäisille tytöille ja pojille. Poikien paketeissa tuntui olevan usein pelejä, dvd:itä ja sarjakuvia; tyttöjen paketeissa taas koruja, meikkejä ja vaatteita. Luonnollisesti lahjakortti vaikka leffaan oli varma valinta. Liikkiksimpiä olivat ne pienet lahjantuojat, jotka halusivat jakaa joulumieltä muillekin lapsille. Ainakin he tiesivät, mistä lahjan saajat varmasti tykkäävät.

Muutaman joulupuukeräyksen jälkeen auttavat ihmiset ovat oppineet, että valmiiksi paketoituja lahjoja odottavat 0-17-vuotiaat tytöt ja pojat. Vinkkejä lahjansaajiin tai paketin sisältöön voi kysyä lahjoja vastaanottavilta nuorkauppakamarilaisilta.

Joulupuun alla joulumieli kasvoi pöydän kummallakin puolella. Päivän päätteeksi oli kiva kärrätä ostoskärrykaupalla paketteja varastoon sosiaalitoimen jaettavaksi.

Tänä vuonna voi tuoda paketit Tiiriön tai Hämeensaaren Citymarketteihin kahtena viikonloppuna ennen jouluaattoa

  • lauantaina 10. ja 17.12. klo 12 – 17
  • sunnuntaina 11. ja 18.12. klo 13 – 18.
Advertisement