En osannut aavistaakaan, että joulun aikaan Hämeenlinnassa on niin paljon erilaisia tapahtumia, näyttelyitä ja tilaisuuksia. Melkein joka päivä löydän uutta lisättävää Joulu Hämeenlinnassa wikiin.  Ajatus on löytää ne itselle mieluiset ja merkitykselliset joulumielen tuojat.

Tänään iltapäivällä poikkesin Palanderin talon joulussa, en ollut ennen siellä käynytkään. Tunnelmallinen talo on sisutettu 1800-luvun lopun tyyliin ja nyt se on koristeltu jouluun. Kierroksen aikana viehättävä opas kertoi sekä Palanderiin perheen elämästä että suomalaisisten jouluperinteiden taustoista liittyen ruokiin, leivonnaisiin, juomiin, mausteisiin, kortteihin, koristeisiin, kukkiiin, kuuseen, kynttilöihin, jouluillalliseen, lahjoihin ja leikkeihin…

Tapojen periytyminen on monikerroksien ja monikultturellinen kollaasi, yhdistelmä vanhojen aikojen suomalaisia ja kansainvälisiä tapoja. Sen lisäksi jokainen meistä luo yhdessä läheistensä kanssa omat perinteensä. Palenderin talossa perinteisen tunnelman keskellä oli hauska kuulla joulun vieton taustoista, ja pysähtyä miettimään mikä joulusta oikein tekeekään joulun.

Tuleva lauantaina on Paladerin talossa vapaa kierto, ja taloon pääsee tutustumaan omaan tahtiinsa. Ja sunnuntaina on taas kierrosten aika. Suosittelen lämpimästi!

Mainokset