Lapsena joulukuun ensimmäisen päivän traditioihin kuului joulupukille kirjeen kirjoittaminen. Tuolloin en vielä ymmärtänyt, että kyseessä oli ovela juoni, jolla isä keräsi lahjatoiveeni. Aikuisena en ole enää kehdannut joulupukille kirjoittaa, mutta olen pyrkinyt antamaan pieniä vaivihkaisia lahjavinkkejä pitkin vuotta. Vaivihkaisten vinkkien annossa on tietysti se ongelma, että kovakalloisempi ystävä ei niitä välttämättä noteeraa.

Tänä vuonna voisin kirjata joululahjatoiveeni esimerkiksi Facebookiin, jolloin koko ystäväkunta saa samalla tiedon toiveistani. Tietysti pitäisi tarkistaa, että kaikki potentiaaliset lahjanantajat kuuluvat kaverikaartiini, mutta aukot ehdin kyllä täyttämään, jos laitan kaveripyynnöt nyt heti menemään.

Häälahjoja haaliessani käytin itse tekemää hääsivustoa, johon listasin kaikki tarpeelliset tavarat ja lahjanantaja pystyi varaamaan lahjatoiveen itselleen. En ehkä tänä vuonna vielä kehtaa tehdä erillisiä sivuja, mutta kyllä se olisi kätevä, kun sen voisi joka joulu käyttää uudestaan, toivottavasti sentään lahjatoiveet vaihtuisivat.

Täytyy myöntää, että parina jouluna on käynyt niin, että lahjapaperia raottaessaan olen joutunut käyttämään näyttelijäntaitojani, kun lahja on mennyt joko ihan hutiin tai pikkuisen viereen. Tämän ongelman voisin korjata sillä, että kokoaisin blogiini kuvakollaasin haluamistani lahjoista. Vielä jos laittaisin ostospaikan ja hinnan mukaan, lahjanostajalla olisi todella helppoa. Kun vielä valitsisin lahjani verkkokauppojen kokoelmista, tekisin antajalle hankinnankin helpoksi.

Onneksi posti on kiikuttanut jo monta perinteisempää apuvälinettä postilaatikkoomme. Vähintäänkin joulukuussa kannattaa kerätä kaikki mainosposti itselle. Stockan kuvasto on jo kohta kulutettu hiirenkorville, ja alan olla valmis ruksaamaan toiveeni. Kuvasto on erittäin käyttökelpoinen, mutta ihan kaikkea siinäkään ei ole, sillä Stocka ei ikävä kyllä ole vielä Hämeenlinnassa eikä se välitä vuohia Afrikasta, tee hartiahierontaa, siivoa kotia perjantaisin eikä varsinkaan kauppaa äidin kutomia villasukkia.

Mainokset