Kohta alkaa taas se aika, kun pitäisi päättää mitä tekee joulukorttien suhteen. Lähettääkö ollenkaan ja lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen, ostaako kortit vai askarteleeko itse? Tämä vuonna olen kyllä aivan ihmeellisen ajoissa, yleensä minulla joulukorttipuuhat jäävät aivan viime tinkaan.

Poikkesin tällä viikolla postikorttinäyttelyissä – Marja-Liisa Putkirannan ”Kun Joulu On” joulukorttinäyttelyssä ihanan tunnelmallisessa Korttinurkassa ja  Marjaana Koskivuoren ”Särkyneet”  taide ja enkelipostikortti 10-vuotisnäyttelyssä Hämeenlinnan kirjastolla.  Ihastuttavia olivat molemmat, Marjaanan näyttely on enää auki muutaman päivän. Omalla kohdallani tulikin näiden näyttelyiden ansiosta tämän vuoden joulukorttipohdinnat kuitattua. Korttien kirjoittamisperinteeseen meillä kuuluu jouluglögin nauttiminen ja samalla soitetaan läpi joululevyjä, ja muistellaan mitä ystävien kanssa on tullut tehtyä vuoden varrella.

Mutta entä jos sittenkin vielä korttien lisäksi kirjoittaisikin vaikka joulukirjeen? Ja jos tekisin jouluisen tervehdyksen Facebookin sivuille vaikka Animoto – palvelun avulla? Mahdollisuuksia ystävien joulunajan muistamiseen on nykyään niin monia. Tai mitä jos olisin vaan ihan rauhassa? Joulukorttien postitusaikaahan on 15.12. asti alennetulla hinnalla ja myöhemminkin ehtii.

Advertisement