En voi sanoa olevani täydellinen jouluihminen, sillä viittaan kintaalla monille, mielestäni jo aikansa eläneille perinteille, mutta yhdestä en luovu: joulukalenterista. Tänä vuonna minulla on niitä (jo nyt) kolme. Yhden ostin itse, kaksi putosi postiluukusta.

Joulukalenterissani tanssivat Rudolf Koivun piirtämät keiju ja tonttu.

Pidän joulukalenterin ideasta: se vie askel kerrallaan kohti juhlahetkeä. Matkan varrella se muistuttaa erilaisista ilonaiheista – kuudentena päivänä luukusta ilmestyy Suomen lippu itsenäisyytemme kunniaksi ja 13. päivänä tervehdimme valon tuojaa Luciaa. Mukaan mahtuu tonttua, poroa, kynttelikköä, piparkakkua, lunta ja tähtiä. Tiedän, koska olen niin monta vuotta luukkuja availlut. Silti joulukalenteri ei ole menettänyt viehätystään, vaan se on samanaikaisesti sekä muisto lapsuusvuosista että vuorenvarma ilahduttaja nykyelämän kiireisissä aamuissa.

Myös verkossa on tarjolla lukuisia joulukalentereita. Voit laittaa kirjanmerkkeihisi vaikkapa Positiivarien joulukalenterin,  Birgit-mummon joulukalenterin tai Koko perheen joulukalenterin. Mainio idea on myös Jyväskylässä avautuva Tanssiva joulukalenteri, jossa kaupunkilaisille tarjotaan joka päivä tanssiesitys livenä keskellä joulukiireitä.

Advertisement